تراشکاری چیست | خدمات تراشکاری | کارگاه تراشکاری

تراشکاری چیست؟ انواع دستگاه تراشکاری

تراشکاری چیست؟

در این مقاله قصد داریم در مورد تراشکاری اطلاعاتی را به شما گزارش دهیم.

تراشکاری در لغت به معنای فرم دهی به فلزات وبه روش براده برداری است، که این کار با استفاده از ماشین تراشکاری انجام می شود.و در این روش این فلزات با سرعت می چرخند، و تیغه های تراشکاری بر روی آن به حرکت در می آیند و در این صورت براده برداری انجام می شود.

این محور حرکت میتواند خط صاف باشد و یا همچنین در راستای منحنی ها باشد.
تراشکاری به چند صورت می تواند انجام شود، از جمله به صورت دستی و با استفاده از دستگاه تراش اتوماتیک.

تراشکاری چیست | خدمات تراشکاری | کارگاه تراشکاری

دستگاه تراشکاری چیست؟

این دستگاه از ابتدایی ترین و اصلی ترین، ماشین های تراشکاری است.و قطعاتی که با دستگاه تراش ،تولید شده است به علت دقت بالایی که دارد از کیفیت بالایی هم برخوردارهستند ،و این دستگاه را در فرم ها و شکل ها  و اندازه های مختلف می سازند

 

انواع ماشین های  تراش و ساختمان آن؟

ماشین تراش کوچک مرغکدار

از این نوع ماشین تراش در تراش کاری های کوچک استفاده می شود، و همچنین آن را برای آموزش هم بکار می گیرند، و چون اغلب کار ها را در بین دو مرغک می تراشند به همین دلیل آن را ماشین تراش مرغک دار نامیده اند.

ماشین های تراش معمولی نرم شده

این ماشین ها به دلیل قدرت بالایی که دارند ،در کار های تولیدی از این ماشین استفاده می شود،و قدری سنگین تر ساخته شده اند به دلیل اینکه برای انجام بیشتر کار ها از مورد استفاده قرار میگیرد سرعت بسیار بالایی دارد و به راحتی میتوانید برای کارهای بزرگ از آن استفاده کنید.

ماشین تراش پیشانی تراش

این ماشین تراش، در کارهایی مورد استفاده قرار می گیرد که قطر آنها زیاد است و طول کمی دارند. و از این ماشین تراش در کارخانجات لکوموتیو سازی، برای ساختن چرخ طیار نیز مورد استفاده قرار میگرد.

ماشین تراش عمودی

این ماشین تراش، در کارهایی مورد استفاده قرار می گیرد که قطر آنها زیاد است و طول کمی دارند. و از این ماشین تراش در کارخانجات لکوموتیو سازی، برای ساختن چرخ طیار نیز مورد استفاده قرار میگرد.

ماشین های تراش ابزار سازی

این ماشین ها دارای دقت بیشتری هستند،برای تراشیدن کارهای دقیق استفاده می شود.
این ماشین ها، ابزار ها و شابلن هایی را برای کارخانه های تولی تهیه می کنند و به دلیل اینکه از این ماشین ها در کارهای بزرگ و کوچک استفاده می شود آن ها را به صورت رو میزی و پایه دار در دسترس قرار می دهند.
برای قطعات کوچک از نوع رومیزی آن استفاده میکنند و ماشین تراش پایه دار یک ماشین دقیق است که سرعت مختلفی دارد.

ماشین های تراش با قطر کارگیر و طول زیاد

برای تراشکاری هایی که قطر آن ها بزرگ است و همچنین طول زیادی دارند ،از این نوع ماشین ها استفاده می شود.زیرا که میز انها بزرگ و همچنین ارتفاع محور اصلی آن تا روی ریل زیاد است،در بعضی ماشین های تراش که می بینید طول زیادی دارند و برای اینکه حداکثر از قطر کارگیر استفاده شود، نزدیک به محور اصلی قطعه ای قرار دارد و زمانی که لازم باشد می توان از روی ریل این قطعه را جدا کرد و سپس قطعاتی که قطر ان ها زیاد است را میتوان تراشید و این نوع ماشین ها از دور های بسیار زیاد طراحی نشده است و طراحی نمیکنند و قدرت برش آن ها زیاد است و به همین دلیل در یک زمان معین میتوان با ان ها حج براده بیشتری را برداشت.

اجزای مختلف دستگاه تراش

دستگاه تراش | خدمات تراشکاری | کارگاه تراشکاری

1– موتور اصلی:این موتور اصلی دستگاه درقسمت پایینی دستگاه قرار دارد و فعالیت خود را تابلو های کلیدی راه انداز دریافت می کند.

2اهرم راه انداز:بر روی قسمت جعبه دنده یک اهرم با سه قابلیت تعبیه شده است.

وضعیت خلاص، که قبل از روشن کردن دستگاه و همچنین بعد از اینکه دستگاه را خاموش میکنید دستگاه شما باید در این حالت قرار بگیرد.

وضعیت سمت چپ، برای اینکه به دور های سنگین برسیم باید از این حالت استفاده کنیم.

وضعیت سمت راست، برای اینکه به دور های سبک برسیم باید از این حالت استفاده کنیم.

3– سوپرت فوقانی: از این سوپرت برای تراشکاری هایی تحت زاویه،مانند مخروط تراشی استفاده می شود.

4-رنده بند:ازاین وسیله برای بستن رنده های تراشکاری استقاده می شود و این رنده گیر چهار طرفه است که شما میتوانید در هر طرف آن یک رنده نصب کنید و محل نصب این وسیله بر روی سوپرت فوقانی قرار دارد.

5– دستگاه مرغک:این دستگاه توسط راهنماهای مخصوص هداست می شود و همچنین دستگاه مرغک از متعلقات همیشگی دستگاه تراش است که  بر روی میزاصلی دستگاه نصب می شود. کار این دستگاه به وجود آوردن تکیه گاه برای جلوگیری از لنگ زدن  قطعات بلند و همچنین سوراخ کاری ؛ مخروط تراشی ها و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع مختلف جنس ابزار تراشکاری چیست ؟

فولاد ابزارغیرآلیاژی

این فولاد از 1و نیم درصد کربن تشکیل شده است و همچنین این فولاد سختی و استحکام خود را تا 250 درجه سانتیگراد حفظ میکند،و همچنین در تراشکاری فولاد نرم استفاده می شود.و اما امروزه از این جنس رنده کمترین کاربرد دارد.

فولاد ابزار آلیاژی

این فولاد علاوه بر کربن با فلزاتی مانند کرم، ولفرام،کبالت آلیاژ شده و به دو بخش تقسیم شده اند.که این تقسیم بندی به این صورت است، فولاد های کم الیاژ و پر الیاژ.

فولاد کم الیاژ،این نوع فولاد میتواند تا 300 درجه سانتیگراد سختی خود را حفظ کند.

فولاد پر آلیاژ، این نوع فولاد میتواند تا 600 درجع سانتیگراد سختی خود را حفظ کند

فلزات سرامیکی

قسمت عمده سرامیک ها را فلزات، آلومینیوم، و کرم را به عنوان فلزات سخت، و بقیه را مقاومت فلزات سرامیکی در مقایسه و مقابل سایش 5 تا 10 برابر فلزات سخت است و سختی خود را تا 1200 درجه سانتی گراد حفظ میکند و برای تراشیدن فولاد های سختکاری شده از این نوع فلز استفاده می شود.

انوع ماشین های صفحه تراش در تراشکاری چیست ؟

این ماشین های صفحه تراش رابه میتوان بر حسب طول کارگیرشان به چند دسته تقسیم کرد.

1ماشین صفحه تراش معمولی

2– ماشین صفحه تراش دروازه ای

3– ماشین صفحه تراش معمولی

4– ماشین صفحه تراش فرم تراش

5– ماشین صفحه تراش عمودی

صفحه تراش یکی از ماشین های مفیدی است که امروزه برای کارهای مختلف و با سرعت های متفاوت و بالا ساخته شده است و از این ماشین های صفحه تراش درکارگاه های ابزار سازی و قالبسازی نیز استفاه می شود.

ادرس:استان البرز کرج کمالشهر جاده قزلحصار خیابان شهید ناصر خاکی
شماره های تماس:02634804065-09195906520

نوشتهٔ پیشین
مراحل ساخت و فرزکاری سی ان سی قالبهای ریخته گری ماهی تابه و کباب پز
نوشتهٔ بعدی
انواع خدمات تراشکاری

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست